zondag 4 juli 2010

Ware Jayantwa, ab tu chakie pies.

22-jarige drugsuitvoerder gevonnist

Paramaribo - De 22-jarige Jayant C. werd gisteren tot 3 maanden cel gevonnist wegens drugsuitvoer. Op 26 mei van dit jaar poogde Jayant 640 gram cocaïne naar Nederland uit te voeren. Hiervoor zou hij Euro 3000 ontvangen. Hij werd op de JAP Luchthaven aangehouden.

Thuis verwittigde hij zijn moeder dat hij naar het binnenland zou gaan. Zijn moeder kwam van een vriendin te weten dat zij Jayant op de JAP Luchthaven had gezien. Op een vraag van rechter Marie Mettendaf verklaarde Jayant dat hij op de hoogte was dat uitvoer van het spul strafbaar is. De verdachte had een lening van SRD 15.000 om af te lossen. Daarom is hij tot dit feit overgegaan.

De moeder deed een verzoek bij de pg om deze zaak eerder te behandelen. Vandaar dat deze zaak snel op de rol is gekomen. Officier van justitie Nirmala Maikoe gaf te kennen dat Jayant C. first offender is. De moeder is heel erg onder de indruk.

De vervolgingsambtenaar eiste voor het gepleegde strafbare feit een straf van 8 maanden waarvan 4 voorwaardelijk onder aftrek met een boete van SRD 750, subsidiair 1 maand hechtenis en verbeurdverklaring van de in beslag genomen drugs en de ticket.

De raadsman van Jayant gaf te kennen dat zijn cliënt pas 22 jaar is. De in beslag genomen drugs behoren niet aan zijn cliënt toe. Hij heeft alle medewerking aan de justitie verleend. Ene J. had hen benaderd om drugs het land uit te smokkelen.

De raadsman haalde aan dat er heel binnenkort een huwelijk zal plaatsvinden thuis bij de verdachte. Zijn aanwezigheid op dit huwelijk wordt zeer op prijs gesteld, omdat hij enkele culturele handelingen op het huwelijk moet verrichten.

Daarom verzocht de advocaat de rechter om hem een zodanige straf op te leggen hij de trouwerij kan meemaken. Zijn moeder had hem telefonisch op Zanderij gesproken, maar hij heeft geen gehoor gegeven aan het verzoek van zijn moeder.

De magistraat legde Jayant een straf op van 8 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk onder aftrek met een boete van SRD 750, te vervangen door een maand hechtenis. Jayant gaat het huwelijk helaas niet kunnen meemaken. Hij gaat pas eind augustus naar huis. (Saskia Bandhan/DBS)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten