zondag 4 juli 2010

Ware Malwa aur Silwa

Vier weggezet voor smokkel 16 kilo cocaïne

03/07/2010


Paramaribo - Rechter Marie Mettendaf heeft gisteren een man, zijn vrouw, diens zus en een familievriend veroordeeld voor het overtreden van de wet op verdovende middelen. In totaal heeft het viertal gepoogd zestien kilogram cocaïne via de luchthaven het land uit te smokkelen naar Nederland. De twee vrouwen, Malawati en haar zus Silawati, zijn beide tot anderhalf jaar gevangenisstraf veroordeeld. De drugs is in de koffers van Malawati en Silawati gevonden tijden de visitatie op de luchthaven.

Mengoen, de man van een van de vrouwen, is slechts tot een maand celstraf veroordeeld. Mettendaf besloot de man lichtere straf op te leggen, omdat hij niet op de juiste manier gehandeld heeft toen hij erachter kwam dat zijn vrouw van plan was drugs het land uit te smokkelen. Omdat niet duidelijk is op welk moment de man erachter kwam dat zijn echtgenote het verboden spul het land zou uitsmokkelen, is Mettendaf ervan uitgegaan dat hij het op weg naar Zanderij te weten kwam. “Maar dan had je anders moeten handelen dan je vrouw verder te vervoeren naar de luchthaven”, stelt de magistraat.
De familievriend, Anilkoemar B die ook werd aangehouden, moet vier jaren de bak in en een boete van SRD 10.000 betalen. Zij ziet hem als het brein achter het geheel. De man zou de vrouw hebben opgezocht en alles in orde hebben gemaakt, zodat het middel het land uit vervoerd zou kunnen worden. Ook heeft een getuige tijdens het onderzoek verklaard dat ze eerder met succes drugs voor Anilkoemar naar Nederland heeft gesmokkeld. Alhoewel de rechter dit niet heeft meegenomen bij de strafoverweging, heeft zij het hem wel voorgehouden dat het opgetekend staat. Silawati en Malawati zullen ook een boete van SRD 1000 aan de Staat moeten betalen.-.
Bron:DWT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten