woensdag 9 februari 2011

Nederland adviseert alertheid in Suriname

Nederland adviseert alertheid in Suriname

09/02/2011


DEN HAAG - Nederland adviseert zijn reizigers waakzaamheid te betrachten in Suriname door een toename en verruwing van de criminaliteit. In een op dinsdagmiddag geactualiseerd advies op de website van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, worden reizigers naar Suriname aangeraden afgelegen gebieden, stille straten en stille parken te mijden. Tevens wordt aangeraden na zonsondergang niet alleen over straat te gaan. Dit geldt met name voor stadsdelen die buiten het uitgaanscentrum rondom hotel Torarica liggen. Het dragen van opvallende juwelen wordt ook afgeraden.

In het reisadvies wordt ook aangegeven dat berovingen en overvallen gepaard kunnen gaan met geweld, met of zonder gebruik van vuurwapens.

“Ik kan me voorstellen dat Nederland dit reisadvies geeft. De Surinaamse regering heeft nu de harde plicht de criminaliteit helemaal terug te dringen”, reageert voormalig Medemblik-burgemeester Roy Ho Ten Soeng op dit reisadvies. Ho Ten Soeng gaat terug naar het moment waar niet lang geleden een toerist aan de Jessurunstraat van het leven is beroofd.

“Op dat moment was ik al bang dat dat een zware slag gaat betekenen voor het toerisme in Suriname. En nu heb je het reisadvies”, reageert Ho Ten Soeng verder. “Als ik het reisadvies zo lees baart dat mij zorgen”. De voormalige burgemeester hoopt dat de Surinaamse regering er alles aan zal doen om de criminaliteit voor de volle honderd procent te bestrijden. “Want”, zegt Ho Ten Soeng, “er gaan jaarlijks tienduizenden Nederlandse toeristen naar het land en de Surinaamse regering moet ervoor zorgen dat er voldoende veiligheidsgevoel bij de reizigers aanwezig zijn”.-.Bron DWT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten