vrijdag 19 augustus 2011

Jubilaris.



OS Bomapolder neemt afscheid van meneer Mirchi
36 jaren in het onderwijs, 0 verzuim en 0 ziekteverzuim   

Geplaatst: 19/08/2011

Paramaribo -  De jarige Chandrikapersad Mirchi (60) die met pensioen gaat, laat een staat van dienst achter om u tegen aan te zeggen. 36 jaren in het onderwijs, 0 verzuim en 0 ziekteverzuim. Leerlingen en leerkrachten van de Openbare School Bomapolder hebben gisteren op feestelijke wijze afscheid genomen van meneer Mirchi. De korte en vrolijke Mirchi was duidelijk verrast toen hij met zijn gezin voor de poort van de school stopte. Met bloemen en warme brasa’s werd hij binnengehaald.


Nadat de jarige op een mooi versierde stoel plaatsnam, begon het officiële gedeelte met speeches en zang. Schoolhoofd Chitra Badal noemde Mirchi een vrolijke, aardige en zeer behulpzame leerkracht die erg gemist zal worden. ‘We konden altijd een beroep doen op hem en hij weigerde nooit. Hij heeft bovendien altijd les gegeven in de zesde klas en altijd haalde zijn klas goede prestaties.’ Het schoolhoofd gunt hem het allerbeste. ‘Hij is nog steeds erg energiek en erg fit en we zijn zeker dat hij thuis niet rustig zal zitten.’ Ten aanzien van zijn staat van dienst zegt Badal dat Mirchi het grootste voorbeeld is voor alle leerkrachten: 0 verzuim en 0 ziekteverzuim. Van zijn collega’s kreeg Mirchi een ligstoel en door alle leerlingen werd hij overladen met bloemen. Daarna werd samen met de scheidende leerkracht flink gedanst.

Mirchi begon zijn carrière op de Openbare School Bomapolder en eindigt ook op deze school. Daartussen heeft hij ook les gegeven op Calcutta en OS Kewarasan II. ‘Ik hou van kinderen en zal blijven houden van kinderen.’ Op de vraag hoe het komt dat hij 0 ziekteverzuim heeft, zegt Mirchi dat het komt vanwege gebed, de liefde voor zijn werk, gezond eten en voldoende uitrusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten