zaterdag 26 december 2009

Braziliaanse bijen doden huisdieren

7 Huisdieren van familie aan Bonaireweg gedood door Braziliaanse bijen - Ondanks verzoeken brandweer en imker komen zij niet om bijen te verwijderen

Braziliaanse bijen doden huisdieren

12-12-2009 Dagblad Suriname


Paramaribo - De huisdieren van de familie Lionie Riekets, die woonachtig is aan de Bonaireweg, zijn het slachtoffer geworden van Braziliaanse bijen.

Afgelopen woensdag waren drie heren bezig gras te snijden aan de overkant van het huis waar deze familie woont. Op dat perceel staat er een grote boom, niet wetende dat zich daarin Braziliaanse bijen zich hebben genesteld. Plots werden de mannen dan ook aangevallen door een zwerm bijen. In alle angst en in paniek lieten ze alles staan en namen de benen. Een van de bewoners die dat zag, maande de mannen aan om rustig te staan en niet weg te rennen.

De bijen vonden een andere prooi. De aanvallende bijen hebben de dieren, die toen buiten waren, ook aangevallen. Een hond, twee papegaaien en vier parkieten waren de slachtoffers. Ze zijn allemaal door de bijen gedood.

Voor de familie is het een hele klap; zij waren zeer gehecht aan de dieren. De brandweer die speciaal hiervoor werd gebeld, is nooit komen opdagen. Er kwam wel een imker om de situatie in ogenschouw te nemen. Hij zei aan de familie dat hij later iemand zou sturen om de bijen te vangen. Tot op de dag van vandaag is er nog geen spoor merkbaar van de brandweer, noch van de imker.

De bijennest in de boom is er nog en de buren maken zich daar erg veel zorgen over. Zij hebben graag dat de bijennest zo snel als mogelijk wordt vernietigd. Ze hopen van harte dat de brandweer, die het adres zeker wel kent, alsnog langs komt om het probleem te verhelpen.

(Bron: http://www.dbsuriname.com/)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten