dinsdag 1 december 2009

De dood letterlijk tegemoet

Drie verkeersdoden in één klap

door Filia Enser

01/12/2009


Paramaribo - Coronie telt in één keer drie verkeersdoden. Het fatale ongeluk vond gistermiddag rond drie uur plaats aan de Johannes Kraagweg. De gebroeders Michael (34) en Milton Wielzen (26) en een nog niet geïdentificeerde vrouw raakten bekneld in het voertuig, meldt politiewoordvoerder Humphrey Naarden. Met nog 30 dagen te gaan in 2009 stijgt de verkeersbarometer ineens naar 105.Volgens informatie van politie Coronie waren de slachtoffers naar Nickerie om een voertuig te kopen.

De wagen, een tweedehandse, kwam op de terugweg naar het kokosdistrict tegen een Parwaboom langs de weg tot stilstand.Aan de hand van aangetroffen sporen concludeert de politie dat er met zeer hoge snelheid moet zijn gereden. De autobestuurder moet daardoor de controle over het stuur hebben verloren.



dWTfoto / Anthony janki
Een man kijkt naar de resten van de auto die gisteren tegen een boom is opgereden langs de Oost-West verbinding nabij Coronie. Alle drie inzittenden lieten het leven. De brandweer moest het voertuig opensnijden om bij de slachtoffers te komen.-.


dWTfoto / Anthony janki
De parwaboom langs de Oost-Westverbinding nabij Coronie waartegen de auto gistermiddag opvloog. Ondanks de zware slag bleef de boom staan.-.

Andere bronnen beweren dat een klapband de oorzaak is van het ongeluk. In 2008 lieten 90 personen het leven in het verkeer. Het roekeloos rijgedrag baart de politie ernstige zorgen. Hoge boetes en zelfs invordering van rijbewijzen bij harder rijden dan toegestane maximumsnelheden, lijken niet te werken. De politie van ressort Centrum komt met strengere maatregelen om automobilisten te dwingen veilig te rijden. Aan de Ringweg alleen zijn in één maand tijd enkele honderden autobestuurders op de bon geslingerd. De politie gaat ervan uit dat als iedereen die aan het verkeer deelneemt zich aan de regels houdt, er minder ongelukken en doden zullen zijn.-.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten